ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!!! JOIN US NOW!

ΝΕΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ->(viewforum.php?f=5) ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Θερμοστατικές κεφαλές

Εδώ μιλάμε για υλικά σύνδεσης λέβητα- σόμπας
Υδραυλικά-καμινάδες και ότι άλλο χρειαζόμαστε!
User avatar
cosmic
Admin
Posts: 1453
Joined: 14 Oct 2014, 12:22
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 300 times
Been thanked: 227 times
Contact:
Status: Offline

Θερμοστατικές κεφαλές

Postby cosmic » 01 Nov 2014, 12:07

Image

Οι θερμοστατικες κεφαλες είναι εξαρτήματα (βάνες με αισθητήρα θερμοκρασίας) που χρησιμοποιούνται σε συστήματα θέρμανσης, προσφέροντας σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας ενός χώρου αλλά και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Οι θερμοστατικές κεφαλές ανακαλύφθηκαν στην Δανία και διοχετεύτηκαν στην αγορά μετά το 1970, ως μια πολύ καλή και οικονομική μέθοδο ελέγχου της θερμοκρασίας ενός χώρου(με εφαρμογές σε κτίρια και διαμερίσματα).
Με την τοποθέτηση των θερμοστατικών κεφαλών υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθεί η διαχείριση της θέρμανσης στο διαμέρισμα μας με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας. Η θερμοστατική κεφαλή μετράει την εσωτερική θερμοκρασία δωματίου και αυτόματα ρυθμίζει την θέρμανση που προέρχεται από τα θερμαντικά σώματα. Κάθε βαθμίδα της κεφαλής προκαλεί-επιτρέπει μία συγκεκριμένη θερμοκρασία στον χώρο.
Οι θερμοστατικες κεφαλες που μπαίνουν στα καλοριφέρ πάνω ή έξω από το σώμα, σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη, ευθείες η γωνιακές και ρυθμίζουν την θερμοκρασία του χώρου γύρω από το καλοριφέρ. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας γίνεται μέσω ενός αισθητήρα που συνήθως είναι φτιαγμένος από κερί και είναι συνδεδεμένος πάνω σε μια βάνα. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία του χώρου και του κεριού τόσο κλείνει η βάνα και περιορίζει τη ροή ζεστού νερού στο σώμα.
Άραγε θα θυμάται κάποιος τ' όνομά μας
Της ζωής μας τα εξαίσια φεγγάρια
Τα πάθη μας, τις λύπες, τα δεινά μας, άραγε υπήρξαμε ποτέ στα όνειρα μας?

Return to “Υλικά σύνδεσης”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Login  •  Register